e enjte, 3 mars 2011

Turshitë, pasojat dhe dëmet që i shkaktojnë shëndetit

Ekspertë ushqimorë kanë vërtetuar se konsumi i shumtë i turshive është nga faktorët kryesor të kancerit në stomak.
Llojet e ndryshme të turshive sidomos turshia e hudhrave që përmban sasi të mëdha nitrike është një nga faktorët kryesor të krijimit të kancerit sidomos në stomak.
Konsumi i vazhdueshëm i turshive shkakton korrozionin e kockave tek përdoruesit, sedimentin e lëngut të kyçeve dhe tek disa persona krijon dobësi të forta madje edhe epilepsi.
Turshitë krijojnë një oreks të rremë tek përdoruesi dhe pengojnë ngrënien e plotë, shkaktojnë pasoja anësore si probleme me nervat, çrregullime të sistemit të tretjes si plaga në stomak dhe duodenale, dhimbje në kocka, osteoporozën, dobësim të përgjithshëm të trupit dhe dobësim të sistemit nervor. /Telegrafi/
shko