Sipas kërkuesve të qendrës studimore shkencore dhe industriale të Komonuelthit në Australi, ende nuk dihen efektet afatgjata të ushqimeve me shumë kripë, por kërkimet e fundit tregojnë se kripa ndikon shumë shpejt tek tensioni i gjakut madje edhe tek personat e shëndetshëm.
Efekti i këtyre ushqimeve është tamam si përgjigja që jep trupi i njeriut kur konsumon yndyra dhe arrin ngopjen.
Sipas këtyre kërkuesve, 30 minuta pas ngrënies së ushqimeve me kripë dallohen ndryshime të qarta në aftësitë e venave të gjakut. Ky kërkim tregon se venat e gjakut tek personat që hanë rregullisht ushqime me shumë kripë janë sa gjysma e venave tek personat normal ku ky fenomen qëndron në këtë gjendje për 3 orë pas ngrënies.
Ky ndryshim mund të shkaktoj bllokimin e gjakut dhe si përfundim nuk ka forme tjetër përveçse infarktit të zemrës për të pasionuarit pas ushqimeve me kripë./topLajm